Temel Beslenme Beslenmenin Temel Prensiplerine Bir Kılavuz

II. Beslenmenin önemi III. Değişik gıda türleri IV. Doğru oranda gıda iyi mi alınır? V. Sıhhatli beslenmek VI. Sağlıksız yemeklerden kaçınmak VII. Muayyen sıhhat koşullarına yönelik beslenme VIII. Hamilelik ve emzirme döneminde beslenme IX. Çocuklar ve ergenler için beslenme Sık Sorulan Sorular Temel Beslenme Beslenme Temel beslenme, beslenme ihtiyacınız olan şeyleri karşılamaya yönelik doğru yemekleri doğru miktarlarda yiyecek anlama gelir. Muhtelif meyve, sebze ve tam tahıllar tüketmek; sağlıksız yağları ve işlenmiş besinleri sınırlamak; kafi protein, vitamin ve mineral almak anlama gelir. Beslenme, yediğiniz yiyeceklerin vücudunuz tarafınca katılması ve kullanılması sürecidir. Besinlerin sindirimi, emilimi ve metabolizması ile bu besinlerin dokuların inşası ve onarımı, enerji üretimi ve vücut fonksiyonlarının düzenlenmesi için kullanılmasını ihtiva eder. Sıhhatli Beslenme Beslenmenin Temel İlkeleri Sıhhatli beslenme, genel sağlığınız için iyi olan bir rejim uygulamaktır. Kucak dolusu meyve, sebze ve tam tahıl tüketmek; sağlıksız yağları ve işlenmiş besinleri sınırlamak; kafi protein, vitamin ve mineral almak anlama gelir. Beslenmenin […]

Temel Beslenme Beslenmenin Temel Prensiplerine Bir Kılavuz

Temel Beslenme: Beslenmenin Temel İlkelerine Yönelmek

II. Beslenmenin önemi

III. Değişik gıda türleri

IV. Doğru oranda gıda iyi mi alınır?

V. Sıhhatli beslenmek

VI. Sağlıksız yemeklerden kaçınmak

VII. Muayyen sıhhat koşullarına yönelik beslenme

VIII. Hamilelik ve emzirme döneminde beslenme

IX. Çocuklar ve ergenler için beslenme

Sık Sorulan Sorular

Temel Beslenme Beslenme

Temel beslenme, beslenme ihtiyacınız olan şeyleri karşılamaya yönelik doğru yemekleri doğru miktarlarda yiyecek anlama gelir.

Muhtelif meyve, sebze ve tam tahıllar tüketmek; sağlıksız yağları ve işlenmiş besinleri sınırlamak; kafi protein, vitamin ve mineral almak anlama gelir.

Beslenme, yediğiniz yiyeceklerin vücudunuz tarafınca katılması ve kullanılması sürecidir.

Besinlerin sindirimi, emilimi ve metabolizması ile bu besinlerin dokuların inşası ve onarımı, enerji üretimi ve vücut fonksiyonlarının düzenlenmesi için kullanılmasını ihtiva eder.

Sıhhatli Beslenme Beslenmenin Temel İlkeleri

Sıhhatli beslenme, genel sağlığınız için iyi olan bir rejim uygulamaktır.

Kucak dolusu meyve, sebze ve tam tahıl tüketmek; sağlıksız yağları ve işlenmiş besinleri sınırlamak; kafi protein, vitamin ve mineral almak anlama gelir.

Beslenmenin temel prensipleri sıhhatli bir halde beslenmek için uymanız ihtiyaç duyulan temel kurallardır.

Bunlara şunlar dahildir:

  • Muhtelif yiyecekler yiyin
  • Sağlıksız yağları sınırlayın
  • Kafi lif alın
  • Bolca su için
  • Tertipli egzersiz yapın
Sıhhatli Beslenme Sual ve Yanıt

Sıhhatli beslenme, gıda açısından varlıklı olan ve vücudunuzun muntazam emek vermesi için gereksinim duyduğu enerji ve gıdaları elde eden beslenmedir.

Sıhhatli bir beslenme düzeninde kucak dolusu meyve, sebze ve tam tahıllar; yağsız protein ve azca yağlı süt ürünleri yer alır.

İşte beslenme ile alakalı sıkça sorulan sorular:

  • Besinlerin değişik türleri nedir?
  • Her besinden günde ne kadar almam gerekiyor?
  • Sıhhatli beslenme ipuçları nedir?
  • Beslenmemde sıhhatli değişimler iyi mi yapabilirim?

Temel Beslenme: Beslenmenin Temel İlkelerine Yönelmek

II. Beslenmenin önemi

Beslenme, iyi sıhhat için eğer olmazsa olmazdır. Vücuda karbonhidratlar, proteinler, yağlar, vitaminler ve mineraller dahil olmak suretiyle muntazam emek vermesi için gereksinim duyduğu gıdaları sağlar. Bu besinler, gelişme ve büyüme, metabolizma ve bağışıklık fonksiyonu şeklinde oldukça muhtelif vücut fonksiyonlarında rol oynar.

Bir birey kafi gıda almadığında bitkinlik, kg kaybı ve bağışıklık sisteminin kilo vermesi şeklinde muhtelif sıhhat sorunları yaşayabilir. Ciddi durumlarda kifayetsiz beslenme ölüme yol açabilir.

Öte taraftan sıhhatli beslenmek, sıhhatli kalmanıza ve kalp hastalığı, nüzul, tip 2 diyabet ve birtakım kanser türleri şeklinde kronik rahatsızlıkları önlemenize destek olabilir.

İyi beslenmenin başlıca yararlarından bazıları şunlardır:

  • Gelişmiş enerji seviyeleri
  • Artan metabolizma
  • Gelişmiş bağışıklık fonksiyonu
  • Kronik rahatsızlık riskinin azalması
  • Genel sıhhat ve refahta iyileşme

Beslenmenin önemi ile alakalı daha çok informasyon edinmek istiyorsanız, sizin için bir takım kaynak mevcuttur. Doktorunuzla yahut kayıtlı bir diyetisyenle görüşebilir yahut çevrimiçi yahut kitaplarda informasyon bulabilirsiniz.

İlgili İçerikler  Gıdanın Geleceği Kişiselleştirilmiş Nutrigenomik ve Kişiselleştirilmiş Diyetlerde Devrim

III. Değişik gıda türleri

İnsan vücudunun muntazam emek vermesi için muhtelif besinlere ihtiyacı vardır. Bu besinler iki ana kategoriye ayrılabilir: makro besinler ve mikro besinler.

Makrobesinler vücudun büyük miktarlarda gereksinim duyduğu besinlerdir. Bunlar karbonhidratları, proteinleri ve yağları ihtiva eder.

Karbonhidratlar vücudun ana enerji deposudur. Ekmek, makarna, pirinç ve sebzeler şeklinde besinlerde bulunurlar.

Proteinler dokuların inşası ve onarımı için gereklidir. Et, balık, kümes hayvanları, fasulye ve kuruyemiş şeklinde yiyeceklerde bulunurlar.

Yağlar da vücut için gereklidir. Enerji sağlarlar, vitaminlerin emilimine destek olurlar ve organları korurlar. Tereyağı, yağ ve avokado şeklinde yiyeceklerde bulunurlar.

Mikronutrientler vücudun ufak miktarlarda gereksinim duyduğu besinlerdir. Vitaminler, mineraller ve elektrolitler ihtiva ederler.

Vitaminler metabolizma, görme ve bağışıklık şeklinde muhtelif vücut fonksiyonları için gereklidir. Meyve, sebze ve tam tahıllar şeklinde yiyeceklerde bulunurlar.

Mineraller kemik sağlığı, kas fonksiyonu ve kan pıhtılaşması için gereklidir. Et, balık, kümes hayvanları, fasulye ve kuruyemiş şeklinde yiyeceklerde bulunurlar.

Elektrolitler sıvı dengesi ve sinir fonksiyonu için gereklidir. Meyve, sebze ve tam tahıllar şeklinde yiyeceklerde bulunurlar.

İyi sıhhat için doğru oranda gıda almak esastır. Sıhhatli bir rejim, bütün gıda gruplarından muhtelif yemekleri ihtiva eder.

Temel Beslenme: Beslenmenin Temel İlkelerine Yönelmek

IV. Doğru oranda gıda iyi mi alınır?

Her gün gereksinim duyduğunuz gıda miktarı yaşınıza, cinsiyetinize, aktivite seviyenize ve genel sağlığınıza bağlıdır. Doğru oranda gıda almanın iyi bir yolu, bütün gıda gruplarından muhtelif sıhhatli yiyecekler yemektir. Aşağıdaki ipuçları, gereksinim duyduğunuz gıdaları aldığınızdan güvenilir olmanıza destek olabilir:

  • Muhtelif meyve ve sebzeler tüketin. Meyve ve sebzeler vitamin, mineral ve lif açısından iyi kaynaklardır.
  • Rafine tahıllar yerine tam tahılları tercih edin. Tam tahıllar lif, vitamin ve mineral açısından iyi bir kaynaktır.
  • Yağsız protein kaynakları tüketin. Yağsız protein kaynakları içinde balık, kümes hayvanları, fasulye ve kuruyemişler bulunur.
  • Doymuş ve trans yağ alımınızı sınırlayın. Doymuş ve trans yağlar hayvansal ürünlerde, işlenmiş gıdalarda ve kızarmış yiyeceklerde bulunur.
  • Sodyum payı düşük yemekleri tercih edin. Sodyum, yüksek kan basıncı riskinizi artırabilir.
  • Eklenen şeker alımınızı sınırlayın. Eklenen şekerler şekerli içeceklerde, şekerlemelerde ve tatlılarda bulunur.

İhtiyacınız olan gıdaları alıp almadığınızdan güvenilir değilseniz, doktorunuzla yahut kayıtlı bir diyetisyenle görüşün. Sizin için doğru olan sıhhatli bir beslenme planı oluşturmanıza destek olabilirler.

Temel Beslenme: Beslenmenin Temel İlkelerine Yönelmek

V. Sıhhatli beslenmek

Sıhhatli bir rejim, vücuda muntazam emek vermesi için gereksinim duyduğu gıdaları elde eden bir rejimdir. Bu besinler karbonhidratlar, proteinler, yağlar, vitaminler ve mineralleri ihtiva eder. Sıhhatli bir rejim ek olarak kucak dolusu meyve, sebze ve tam tahıl ihtiva eder.

Sıhhatli bir rejim yürütmek sıhhatli bir kiloyu korumaya, kalp hastalığı, nüzul, tip 2 diyabet ve birtakım kanser türleri şeklinde kronik rahatsızlık riskini azaltmaya ve genel sıhhat ve refahı iyileştirmeye destek olabilir.

Sıhhatli bir rejim yapmak için, yedikleriniz hikayesinde sıhhatli seçimler yapmak önemlidir. Bu, doymuş yağ, kolesterol ve sodyum payı düşük ve lif, vitamin ve mineral payı yüksek yemekleri kura çekmek anlama gelir. Ek olarak, ilave şeker ve işlenmiş besin alımınızı sınırlamak anlama gelir.

İlgili İçerikler  Hayati Mineraller İçten Gelen Işıltılı Sağlığın Anahtarı

Sıhhatli beslenmek için birtakım ipuçları:

  • Kucak dolusu meyve ve sebze yiyin. Meyve ve sebzeler vitamin, mineral ve lif açısından zengindir. Her gün minimum 5 porsiyon meyve ve sebze yemeyi hedefleyin.
  • Rafine tahıllar yerine tam tahılları tercih edin. Tam tahıllar lif, vitamin ve mineral açısından iyi bir kaynaktır. Beyaz ekmek, beyaz pirinç ve makarna yerine tam buğday ekmeği, esmer pirinç ve kinoa tercih edin.
  • Doymuş yağ, kolesterol ve sodyum alımınızı sınırlayın. Doymuş yağ ve kolesterol kalp hastalığı riskinizi artırabilir. Sodyum kan basıncınızı artırabilir. Yağsız et, balık ve kümes hayvanı etlerini tercih edin. Azca yağlı süt ürünleri tercih edin. Fast food, dondurulmuş yemekler ve konserve çorba şeklinde işlenmiş gıdaların alımını sınırlayın.
  • Kafi lif alın. Lif, tok ve doyum olmuş hissetmenize destek sunar. Ek olarak kolesterol ve kan şekeri seviyenizi düşürmeye destek sunar. Her gün minimum gram lif yemeyi hedefleyin.
  • Bolca su için. Su, iyi sıhhat için eğer olmazsa olmazdır. Vücudunuzun susuz kalmamasına ve muntazam çalışmasına destek sunar. Her gün 8 bardak su içmeyi hedefleyin.

Sıhhatli bir rejim yapmak, sıhhatli bir hayat seçimi yaşamı sürdürmenin mühim bir parçasıdır. Ne yediğiniz hikayesinde sıhhatli seçimler yaparak genel sağlığınızı ve refahınızı iyileştirebilirsiniz.

Temel Beslenme: Beslenmenin Temel İlkelerine Yönelmek

VI. Sağlıksız yemeklerden kaçınmak

İnsanların sıhhatli bir rejimi sürdürmek için kaçınması ihtiyaç duyulan birçok sağlıksız yemek vardır. Bu yiyecekler şunlardır:

Gazlı içecekler, meyve suları ve spor içecekleri şeklinde şekerli içecekler kalori ve şeker açısından yüksek olup kg alımına ve obeziteye niçin olabilir.
Cips, kurabiye ve şekerleme şeklinde işlenmiş gıdalar çoğu zaman sağlıksız yağlar, sodyum ve ilave şekerler açısından zengindir.
Süratli yiyecekler çoğu zaman kalorisi, sağlıksız yağları ve sodyumu yüksektir.
Sığır eti, domuz eti ve kuzu eti şeklinde kırmızı etler doymuş yağ açısından zengindir ve bu da kalp hastalığı riskinizi artırabilir.
Pastırma, jambon ve sosis şeklinde işlenmiş etler de doymuş yağ ve sodyum açısından yüksektir.
Birtakım kızarmış yiyeceklerde ve işlenmiş gıdalarda bulunan trans yağlar kalp hastalığı riskinizi artırabilir.
Birçok işlenmiş gıdada bulunan ilave şekerler kg alımına ve obeziteye niçin olabilir.

Bu sağlıksız yemeklerden kaçınmanın yanı sıra, dışarıda yiyecek yeme mevzubahis olduğunda sıhhatli seçimler yapmak da önemlidir. Bir restoran seçerken, kızarmış yiyecekler yerine ızgara, fırında pişirilmiş yahut buharda pişirilmiş yemekler sunan seçenekler arayın. Rafine tahıllar yerine tam tahılları tercih edin ve şekerli meşrubat ve tatlı tüketiminizi sınırlayın.

Yediğiniz yiyecekler hikayesinde sıhhatli seçimler yaparak genel sıhhat ve refahınızı iyileştirmeye destek olabilirsiniz.

VII. Muayyen sıhhat koşullarına yönelik beslenme

Beslenmeden etkilenebilecek birçok değişik sıhhat durumu vardır. En yaygın olanlardan bazıları şunlardır:

  • Kalp hastalığı
  • Kanser
  • Diyabet
  • Aşırı kiloluluk
  • Artrit

Kronik bir sıhhat sorununuz var ise, ihtiyaçlarınıza hususi bir beslenme planı geliştirmek için doktorunuzla çalışmanız önemlidir. Bu plan, durumunuzu yönetmenize ve genel sağlığınızı iyileştirmenize destek olacaktır.

İlgili İçerikler  Hızlı Yolda Beslenme Vücudunuzu Yüksek Yoğunluklu Sporlar İçin Besleyin

İşte muayyen sıhhat koşullarına yönelik beslenmeyle alakalı birtakım genel ipuçları:

  • Meyve, sebze ve tam tahıllar açısından varlıklı sıhhatli bir rejim uygulayın.
  • İşlenmiş gıdaların, şekerli içeceklerin ve sağlıksız yağların tüketimini sınırlayın.
  • Tertipli egzersiz yapın.
  • Stres seviyenizi yönetin.
  • Yeterince uyuyun.

Bu ipuçlarını takip ederek genel sıhhat ve refahınızı iyileştirmeye destek olabilirsiniz.

Hamilelik ve emzirme döneminde beslenme

Hamilelik esnasında bayanların kendileri ve büyüyen bebekleri için gereksinim duydukları gıdaları elde eden sıhhatli bir rejim yemeleri önemlidir. Aşağıdaki besinler gebe bayanlar için bilhassa önemlidir:

  • Folik asit
  • Ütü
  • Kalsiyum
  • D vitamini
  • Protein

Emziren bayanlar da anne sütü üretmek için gereksinim duydukları gıdaları elde eden sıhhatli bir rejimle beslenmelidir. Aşağıdaki besinler emziren bayanlar için bilhassa önemlidir:

  • Kalori
  • Protein
  • Yağ
  • Kalsiyum
  • D vitamini
  • Ütü

Hamilelik ve emzirme döneminde beslenme ile alakalı daha ayrıntılı informasyon için lütfen doktorunuza yahut diyetisyeninize danışın.

IX. Çocuklar ve ergenler için beslenme

Çocuklar ve ergenler gelişme ve gelişmelerini desteklemek için muhtelif besinlere gereksinim duyarlar. Beslenme gereksinimleri yetişkinlerden fark eder ve kucak dolusu meyve, sebze ve tam tahıl yemeleri icap eder. Ek olarak şekerli içecekler ve işlenmiş gıdalar şeklinde sağlıksız yiyeceklerin alımını sınırlamaları icap eder.

İşte ufaklıklara ve gençlere sıhhatli beslenme hikayesinde birtakım ipuçları:

  • Çocuğunuzun her gün kahvaltı yaptığından güvenilir olun. Kahvaltı, gün süresince enerji ve gıda sağlamaya destek olan mühim bir öğündür.
  • Çocuğunuza muhtelif meyveler, sebzeler ve tam tahıllar sunun. Çocuklar her gün minimum iki porsiyon meyve ve sebze yemelidir.
  • Çocuğunuzun şekerli içecekler ve işlenmiş besin alımını sınırlayın. Bu gıdalar kalorisi yüksek ve gıda kıymeti düşüktür.
  • Çocuğunuzu şekerli içecekler yerine su içmeye teşvik edin. Su, çocuğunuzun susuz kalmamasına destek olabilecek sıhhatli ve ferahlatıcı bir seçimdir.
  • Yiyecek zamanını keyifli ve pozitif yönde bir deneyime dönüştürün. Çocuklar yiyecek yeme deneyiminden zevk alırlarsa sıhhatli yiyecekler yeme olasılıkları daha yüksektir.

Çocuğunuzun beslenmesi hikayesinde endişeleriniz var ise, doktorunuzla yahut kayıtlı bir diyetisyenle görüşün. Evladınız için sıhhatli bir beslenme planı oluşturmanıza destek olabilirler.

Sual ve Yanıt

S: Besinlerin değişik türleri nedir?

A: Altı ana gıda türü vardır: karbonhidratlar, proteinler, yağlar, vitaminler, mineraller ve su.

S: Doğru oranda gıdaları iyi mi alabilirim?

A: Bütün gıda gruplarından muhtelif ve sıhhatli besinler yiyerek doğru oranda gıda alabilirsiniz.

S: Sıhhatli beslenme ipuçları nedir?

A: İşte sıhhatli beslenme ipuçları:

  • Kucak dolusu meyve ve sebze tüketin.
  • Rafine tahıllar yerine tam tahılları tercih edin.
  • Doymuş ve trans yağlar şeklinde sağlıksız yağları sınırlayın.
  • Balık, tavuk ve fasulye şeklinde yağsız protein kaynaklarını tercih edin.
  • İlave şekeri sınırlayın.
  • Bolca su için.

Emir Yücel, teknoloji ve dijital medyanın derinliklerine olan ilgisiyle tanınan bir girişimcidir. Eğitimini bilgisayar mühendisliği alanında tamamladıktan sonra, dijital dünyada etkili içerikler üretmeye ve paylaşmaya karar vermiştir. Owrıc.com adlı blog sitesi, onun bu tutkusu ve bilgi birikimiyle şekillenen, güncel ve özgün içeriklere sahip bir platformdur.

  • Toplam 156 Yazı
  • Toplam 0 Yorum
Benzer Yazılar

Sağlığınızı Geliştirin Antioksidanların Etkisi Ortaya Çıktı

Beslenme 2 hafta önce

İçindekilerReferanslarII. Antioksidanlar nedir?III. Antioksidanların yararlarıIV. Antioksidan kaynaklarıKafi antioksidan iyi mi alınır?VI. Antioksidanların yan tesirleriVII. Antioksidanlar ve rahatsızlık önlemeAntioksidanlar ve yaşlanmaIX. Antioksidanlar ve takviyeler Antioksidanlar, hücreleri özgür radikallerin niçin olduğu hasardan sakınan maddelerdir. Özgür radikaller, DNA, proteinler ve öteki hücresel bileşenlere zarar verebilen dengesiz moleküllerdir. Antioksidanlar, özgür radikalleri nötralize etmeye ve hücreleri hasardan korumaya destek olabilir. C ve E vitaminleri, beta-karoten ve flavonoidler de dahil olmak suretiyle birçok değişik antioksidan türü vardır. Bu antioksidanlar meyveler, sebzeler ve tam tahıllar da dahil olmak suretiyle muhtelif yiyeceklerde bulunabilir. Antioksidanların kalp hastalığı, nüzul, kanser ve öteki kronik rahatsızlık riskini azaltmak da dahil olmak suretiyle bir takım sıhhat yararına haiz olduğu gösterilmiştir. Ek olarak bilişsel işlevi iyileştirmeye ve yaşlanma periyodunu yavaşlatmaya destek olabilirler. Antioksidan alımınızı çoğaltmak istiyorsanız yapabileceğiniz birkaç şey var. ilk başlarda, meyve, sebze ve tam tahıllar açısından varlıklı bir rejim uygulayın. İkinci olarak, günlük bir multivitamin yahut antioksidan takviyesi almayı düşünün. Antioksidanlar sıhhatli […]

Power Plate Beslenme Sağlığına Dengeli Bir Yaklaşım

Beslenme 4 hafta önce

İçindekilerII. Beslenmenin ÖnemiIII. Değişik Beslenme TürleriIV. Sıhhatli Bir Rejim Iyi mi YapılırV. Sıhhatli Beslenme İpuçlarıVI. Yaygın Beslenme HatalarıVII. Muayyen Durumlarda BeslenmeBeslenme ve EgzersizBeslenmenin Geleceği II. Beslenmenin Önemi III. Değişik Beslenme Türleri IV. Sıhhatli Bir Rejim Iyi mi Yapılır V. Sıhhatli Beslenme İpuçları VI. Yaygın Beslenme Hataları VII. Muayyen Durumlarda Beslenme VIII. Beslenme ve Egzersiz IX. Beslenmenin Geleceği En Oldukça Sorulan Sorular Hususiyet Yanıt Güç Plakası Meyve, sebze, protein ve tam tahıllar şeklinde muhtelif gıdaları içeren dengeli bir öğün. Beslenme Vücudunuzun yemekleri alıp muntazam bir halde çalışabilmesi için kullandığı süreç. Huzur Fizyolojik, psikolojik ve toplumsal yönden iyilik hali. Sıhhatli beslenme Vücudun muntazam emek vermesi için gerekseme duyduğu gıdaları elde eden bir rejim. Dengeli beslenme Bütün gıda gruplarından muhtelif besinlerin doğru oranlarda tüketildiği bir rejimdir. II. Beslenmenin Önemi Beslenme, genel sağlığımız ve refahımız için eğer olmazsa olmazdır. Vücuda muntazam emek vermesi için gerekseme duyduğu enerji, gelişme ve tamir şeklinde gıdaları sağlar. Sıhhatli […]

Sağlık Haritalaması Nutrigenomik Bir AraştırmaGenleriniz ve beslenmenizin sağlığınızı şekillendirmek için nasıl etkileşime girdiği.

Beslenme 4 hafta önce

İçindekilerII. Nutrigenomik Nelerdir?III. Nutrigenomik Nasıl Çalışır?IV. Nutrigenomiğin YararlarıV. Nutrigenomiğin SınırlamalarıVI. Nutrigenomiğin UygulamalarıVII. Nutrigenomiğin GeleceğiNutrigenomik ile alakalı SSSIX. Nutrigenomik’e II. Nutrigenomik Nelerdir? III. Nutrigenomik Nasıl Çalışır? IV. Nutrigenomiğin Yararları V. Nutrigenomiğin Sınırlamaları VI. Nutrigenomiğin Uygulamaları VII. Nutrigenomiğin Geleceği VIII. Nutrigenomik ile alakalı SSS IX. X. Kaynaklar Hususiyet Yanıt Nutrigenomik Genlerin yemeklere verdiğimiz tepkiyi nasıl etkilediğinin incelenmesi. Kişiye hususi beslenme Bireysel genetik yapımıza müsait rejimler. Sağlık Nutrigenomik, optimum sıhhat için nasıl beslenmemiz icap ettiğini anlamamıza destek olabilir. Rejim Nutrigenomik, ne yiyeceğimiz hikayesinde daha iyi seçimler yapmamıza destek olabilir. Genomik Nutrigenomik, genlerin gıdalara verdiğimiz tepkiyi nasıl etkilediğini inceleyen genomik dalıdır. II. Nutrigenomik Nelerdir? Nutrigenomik, genlerin sağlığımızı etkilemek suretiyle beslenmemizle nasıl etkileşime girdiğini inceleyen bilim dalıdır. Genlerimiz, vücudumuzun yapı taşları olan proteinleri yapmak için talimatlar ihtiva eder. Bu proteinler, metabolizma, hazım ve bağışıklık dahil olmak suretiyle birçok değişik vücut işlevinde rol oynar. Yediğimiz yiyecekler genlerimizin ifadesini etkileyebilir ve bu da sağlığımızı etkileyebilir. Örnek olarak, […]

0 Yorum

Yorum Yaz

Rastgele